Dancer


Photoshop cs3  Sony A200

Hittade en bild på min gamla dator som jag redigerade för längesen. Tjejen är från ett kort som jag har fotat sen har jag redigerat allt det andra.

Vad tycker ni ?

Six years ago it looked like this

Ciaaao !
Har precis kommit in från en mysig ridtur, solen sken och värmde lite gran. En toppen pigg häst men såklart lite busig.
Nu ska jag snart ta tåget hem.
Det var allt för idag.


Jag på min förra häst Ronja. Jag var ungefär tio år på bilden, så sex år sedan den togs.


Och en bild tagen för ungefär ett år sedan, på min nuvarande häst Robyn.

Intervju

Idag fick vi ledigt från skolan hela dagen eftersom vi hade som uppgift i svenskan att intervjua en person som jobbar på ett grafiskt företag. Jag, Linnea och Elin var hemma hos en tjej som jobbar på reklambyrån Spenat.
Intervjun gick väldigt fort, och vi fick svar på dom flesta av våra frågor. Imorgon på svenska lektionen ska vi börja skriva ett repotage om personen vi intervjuade så det är väll först då man ser om man frågade rätt saker eller inte. Men men, om vi undrar något mer så fick vi mejla. Toppen.
Om jag blir nöjd med repotaget kanske jag kan lägga upp det här sen när det är färdigt, om det är okej för henne som det handlar om.

Österrike i svart-vitt

Så nu är det sista inlägget om min resa, börjar kännas lite tjatigt för er. Men här kommer några sista bilder.

 
















Österrike ♥ Havet ♥ Pizza ♥ Pappa ♥ Solen ♥ Cola ♥ Hockey ♥ Bästa vän ♥ Kaffe ♥ Påsk ♥ Mat ♥ Hattar ♥ Italien ♥ Flygplan


Österrike 24/3





Hej!
Som ni ser hann jag inte uppdatera igår när jag kom hem. Eller ja jag orkade inte eftersom vi kom hem vid tre på natten.
Det var ju hockey som jag sa igår, en ganska bra match, Klagenfurt vann så nu är dom i final. Efter matchen gick vi upp i vip;en och åt lite mat, och satt och pratade lite. Sen när klockan var ett så åkte några vidare till något annat ställe och fortsatte att fira vinsten, så då följde jag, pappa och Julia med dit.
Det var en pytteliten men fin bar vi åkte till, fick stå upp i början för att det var så mycket folk men sen blev det ett bord ledigt och där satte vi oss. (LÄS) Någon meter ifrån mig och Julia satt en 75 årig gubbe som satt med en iphone och försökte ta kort på mig hela tiden så jag satt och gömde ansiktet med händerna i 5minuter, men han slutade inte, pappa sa till honom att sluta, men det gjorde han inte. Så jag fick byta plats för att bli av med honom. Äcklig och obehaglig gubbe!
Men förutom den äckliga gubben var det en trevlig kväll, och vi kom som sagt hem vid tre så då gick vi och la oss nästan direkt.

Idag har vi inte gjort någonting speciellt, pappa har varit i isahallen hela dagen så jag och Julia har varit hemma och solat på balkongen, det var över 20 grader varmt, jätte skönt.
Ikväll ska vi ut och äta och imorgon åker vi tyvärr hem...


24/3

Super fint väder idag, imorse åt jag och julia frukost på balkongen i stekande sol och sedan satt vi där och solade lite. Sen när pappa kom hem åkte vi och tog en fika och handlade.
Ikväll är det hockey igen, hoppas på att Klagenfurt vinner även den här matchen för då är dom klara för final.

Uppdaterar med bilder ikväll om jag inte är allt för trött när vi kommer hem...

Italien 23/3





Dom tre första bilderna är ifrån Udine och dom tre sista ifrån Lignano.

Idag tog vi bilen till Lignano som ligger i Italien ungefär två timmar härifrån.
Först gjorde vi ett stopp i Udine där tog vi och fikade lite och bara satt i solen och hade det skönt. Det var ungefär 20 grader varmt så det var ju ungefär som svensk sommar, inte helt fel.
Efter ett tag åkte vi vidare till Lignano, det är en jätte fin sommar stad med en 8km lång sandstrand.
I Lignano åt vi pizza, ett måste när man är i Italien. Och sen promenerade vi och fotade lite på stranden. Sen åt vi såklart glass.
Efter en lång och mysig dag åkte vi hem igen.

Italien

Hej, idag åker vi en tur till italien över dagen. Det ligger ungefär 2 timmar härifrån.
Uppdaterar med bilder ikväll om jag hinner.

Österrike 22/3


Fina glasögon inne på någon affär.

Gallerian i bakgrunden. Den högra bilden är utanför vårat favorit glass-café. 

Idag har vi tagit det lungt första halvan av dagen. VI sov till ungefär 12, åt frukost och bara chillade.
Sen vid tre när pappa skulle på träningen åkte vi med in till stan och gick runt och shoppade. Vi åt glass på vårat favorit ställe, dom har jätte god italiensk glass.
Nu sitter vi och äter chips och driker cola, inte helt fel!

Imorgon ska vi åka till ett ställe som heter Lignano, det ligger i Italien, ungefär två timmar härifrån.

Österrike 21/3


Backen, tagen ifrån liften upp till toppen

Jag på bilden till vänster, Julia och jag på bilden till höger. Och fråga mig inte hur jag lyckas att se så rolig ut på alla bilder, det bara händer.

Promenad ner till sjön i kvällssolen.

Nere vid sjön.

Så igår var vi och åkte skidor i bergen, kommer inte ihåg vad stället hette men fint var det. Vi fick toppen väder hela dagen, solen sken och det blåste inte alls mycket.
Det var flera år sedan jag åkte skidor sist så det gick förvånansvärt bra. Jag trillade ju två gånger men ena gången var det inte mitt fel, det var en som höll på att köra på mig.
På kvällen när pappa var på träning tog Julia och jag en promenad. Först gick vi till affären och köpte chips och cola. Dom har cola burkar här som är 0,5 liter, de är lite coolt!
Sen gick vi ner till sjön och satte oss där och åt lite chips och drack cola. Det var massa änder där, ni vet fåglar, så jag kastade i lite chips till dom, dom första änderna gillade intechips men sen kom det två konstiga svarta änder som var helt galna så vi kasta i massa sen gick vi snabbt därifrån så att dom inte skulle attackera oss elelr något.

Kram

Österrike 20/3


Utkikstornet på den vänstra bilden, Utsikten från Magdalens berg på högra bilden.

Och en liten fin egobild

Igår tog vi en tur med bilen, vi skulle upp i ett utkikstorn som ligger här i närheten men när vi kom fram så var det stängt till April. Så då åkte vi vidare till ett annat ställe, Magdalens Berg. Vi var där sist när jag var här också. Jätte fin utsikt och ett mysigt litet café/restaurang som ligger där uppe på toppen. Vi tänkte fika lite men när vi hade väntat på att få en glass och en kaffe i typ 20 minuter så gav vi upp och åkte där ifrån. Vi kan ju säga att det inte riktigt var våran dag igår haha.
Men sen på kvällen vände turen när vi var på hockey, matchen var jätte bra och spännande och Klagenfurt, som vi hejar på, vann. En liten miss av mig var att jag hade samma blå färg p åmitt nagellack som motståndarnas tröjor, och det fick jag en kommentar om av gubben som satt brevid mig, det är i alla fall vad jag tror han sa. Inte så lätt när han pratade tyska och inte kunde någon engelska hehe.

Uppdaterar kanske om idag senare om jag orkar.

Österrike 19/3


På flygplanet, ingen rolig landning kan jag ju säga, flygplanet hoppade typ as mycket, inte kul.


Fika i solen vid sjön i Klagenfurt.


Bilder från igår.
Vi flög ifrån Skavsta kvart i 8 allt gick bra men landningen var ju inte den bästa.
Vi var framme vid 10 på morgonen så när vi kom fram hade vi hela dagen kvar.
Det första vi gjorde var att åka till ikea(haha) och köpte lite mat sen åkte vi hem och åt och bara tog det lungt. Men eftersom att vädret var så fint så tog vi en promenad ner till sjön som ligger precis här där vi bor. Vi tog en fika på ett café.
Senare på eftermiddagen åkte vi in till stan där pappa släppte av mig och Julia. Vi gick runt lite och letade efter en stor shopping galleria, men mitt lokalsinne är inte det bästa så såklart lyckades vi typ gå lite halvt vilse. Till slut kom vi i alla fall rätt och då kollade vi lite i affärerna och köpte väldigt god glass på ett italienskt glass-café.
Sen tog vi en promenad ner till ishallen och kollade på en U15 match, eller ja vi kollade inte så mycket, satt mest och pratade och tog fula bilder.

Nu ska vi snart iväg och kolla på hockey. Uppdatering från idag får ni imorgon eller ikväll.

Österrike

Hej!
Just nu sitter jag på hotellet i skavsta, har nyss bastat. Imorgon åker jag och min kompis Julia till Österrike och hälsar på min pappa. Ska försöka uppdatera med lite fina bilder nästan varje dag.

Ha det så bra.
Kram

Paprika


Vad händer, två inlägg idag? Det går framåt!

Paprikan är ritad av mig i Illustrator Cs5, den är byggd med nätövertoningar. Den kanske inte är jätte bra men ändå helt okej för att vara den första saken jag gör med hjälp av nät övertoningar som är ett ganska komplicerat verktyg.

Antivåldskampanj

Nu har jag varit en riktigt dålig bloggare, men who cares? Jag har haft annat för mig.

I skolan håller vi på med en antivåldskampanj, vi ska senare skicka in materialet till en tävling där man har chans att vinna 100 000 kr till klassen. Jag håller på med några affisher, jag har gjrot klart en affish helt, sen har jag två som är nästan klara och några till som jag inte har börjat på.
Här är i alla fall den affishen som jag är klar med.


Bild och design av mig.
Bild fotad med Sony A200, sunpakblixt och en bygglampa. Redigerad i Photoshop cs5.
Affishen är gjord i Indesign cs5.


Vad tycker ni? Vad kan jag ändra, vad är bra? Vad är dåligt? Ge mig kritik, det behövs!


Laga mat

Nu ska jag laga mat, bara så ni vet lixxom...

Zipper


Jag är inte helt nöjd med den här bilden men jaja, jag visar den ändå, ni måste ju få sin mina dåliga arbeten också, right?
Det jag är minst nöjd med är den stängda delen av dragkedjan, ska försöka fixa till den bättre någon dag. får se om jag lyckas!

This is me


Sony A200 + Sunpak externblixt
Slutartid 1/160  Bländare 5,6
2 Bygglampor
 
Redigerad i Photoshop cs5

Har ställt upp en liten fotostudio i min brors gamla rum, jag har använt mig av 2 bygglampor och min externablixt.
Redgierade den i en lite blå-toning, vad tycker ni? Blev det bra?
Och ja juste, för er som inte vet hur jag ser ut, det är jag på bilden haha.

Rädsla


Sony A200   -   Redigerad i Photoshop cs3 
2010-07-07 

Asså det är helt sjukt vad jag tycker att den här bilden är läskig, jag har en enorm rädsla för att gå över tågrälsar. Den rädslan har jag tack vare eller ska man kanske säga på grund av att banverket var på min skola förra året och visade en hemsk film om folk som blivit överkörda eller på nått sätt skadade på tågrälsen. Ush!

Någon som känner igen sig och har samma rädsla?




Orginalbild

Naglar


Jag har använt; Depend nr223, Konad special svart färg, Konad touchplatta M57

Kaffe förpackning


Här är kaffe förpackningen som vi tryckte i tryckpressen på skolan. Vad tycker ni? själv så är jag super nöjd!
Kanske publicerar filmen vi gjorde om förpackningen på engeslak men isf tar jag bort ljudet haha. Men  jag måste kolla med dom andra i gruppen så det är okej och så måste filmen bli klar.

Nu får jag ta och bli lite bättre på blogg-fronten, eller vad säger ni?